De vann Varbergs första jämställdhetspris

Foto: Varbergs kommun

Föreningen tog emot pris under en jämställdhetskonferens på onsdagen.

delningar

Varbergs kommun har inrättat ett nytt jämställdhetspris, och kan nu stolt meddela att första pristagaren av jämställdhetspriset är cykelföreningen Varbergs MTB.

Föreningen mottog priset i samband med jämställdhetskonferensen ”Halva kakan” som arrangerades på Varbergs teater under onsdagen.

Priset delades ut av Christofer Bergenblock och Linda Berggren, ordförande och vice ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

- Det finns många i Varberg som brinner och verkar för jämställdhet på olika sätt, genom jämställdhetspriset kan vi lyfta fram förebilder som andra kan inspireras av. Varberg MTB är ett utmärkt exempel på en sådan förebild, sa Bergenblock då, enligt ett pressutskick från Varbergs kommun.

På plats för att ta emot priset var Johan Dovemark och Jennie Persson som båda är med i föreningens styrelse.

- Priset betyder jättemycket för föreningen. Det är ett kvitto på att vi har gjort rätt och en extra boost i vårt fortsatta jämställdhetsarbete, sa Jennie Persson enligt pressutskicket.

Motiveringen lyder: ”Varbergs MTB tilldelas priset för sitt strategiska och långsiktiga arbete med att skapa en mer jämställd verksamhet inom mountainbikesporten. Föreningen har jobbat målmedvetet genom att utbilda och inspirera sina ledare i jämställdhetsfrågor, genom att skapa balans i könsfördelningen i styrelse och ledarstab samt genom riktade aktiviteter för att få fler tjejer och kvinnor att prova sporten. Det engagerade och metodiska arbetet gör föreningen till ett föredöme och en inspirationskälla inom jämställdhetsarbetet i Varbergs kommun.”

FAKTA

Om priset:

Det nya jämställdhetspriset består dels av en prissumma på 15 000 kronor, och dels av ett diplom. Kriterierna för priset är att de:

→ Bidrar till en hållbar jämställdhet mellan könen

→ Visar på nytänkande och/eller långsiktighet

→ Inspirerar andra till ett förbättrat jämställdhetsarbete

→ Engagemang och intresse i frågan

Allmänheten har fått nominera, och juryn för priset har bestått av två representanter från kultur- och fritidsnämnden, en representant för näringslivs- och destinationskontoret samt en från Varbergs föreningsråd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar