Laddar

De tävlar i två mästerskap - på två veckor

Här är roddklubbens tävlingsinriktade trio.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Felicia Häggström, Melker Persson och Moritz Lücke är roddare i Falkenbergs roddklubb. Mellan den 8-12 augusti tävlade de i junior-VM (JVM), i Racice i Tjeckien. Nu laddar de om inför Svenska Mästerskapen i rodd 2018 i Mölndal till helgen. 24Falkenberg träffade trion på Falkenbergs roddklubb efter ett träningspass.

– Det var jätteroligt att tävla i Tjeckien, man samlar på sig mycket erfarenheter. Rodden är inte så stor här, så det var en cool känsla att komma dit, säger Felicia.

Felicia tävlade tillsammans med tre andra tjejer i en båt och gänget kom på 14:e plats i tävlingen. Även Moritz tävlade med tre andra personer i båten, och fick en 16:e plats.

– Tävlingen gick bra, jag kom på 16:e plats av 38 båtar. Det är 15 placeringar bättre än tidigare, säger Melker som körde i egen båt.

Både Felicia och Moritz har varit aktiva inom rodd i nio år. Melker började med sporten två år senare. De förklarar att tävlingen i Tjeckien var på 2000 meter, vilket är samma längd som nästa tävling i SM kommer vara.

– VM har tagit mycket tid, så vi är i form inför nästa tävling. Det ska bi kul, säger Felicia.

Vad är det bästa och det sämsta med rodden?

– Det bästa är att träffa nytt folk, att det är bra träning och att man får vara ute i naturen, berättar Melker.

– Det sämsta är att det är svårt med resurser, det är inte en stor sport, förklarar Felicia.

På fredag morgon åker de upp mot Mölndal för att tävla i Svenska Mästerskapen i Mölndal. Tävlingen pågår fram tills på söndag.

.