De springer tillsammans året runt: "Umgås och har kul"

Foto: Privat/ Anna Bodiroza - Foto: Privat

Tjejer välkomnas till en gemensam löprunda i Falkenberg på torsdagar.

delningar

Klubben Falkenbergs Roadrunners har anordnat löprundor för tjejer i snart ett och ett halvt år. Varje torsdag välkomnas såväl gamla som nya deltagare till löprundan för att springa i ett socialt sammanhang.

- Det är gratis träning för alla som vill springa. Löpning ska vara en enkel grej, folk ska kunna komma och gå som de vill, förklarar löparen Anna Bodiroza.

Tjejlöpningen startade dels för tjejer som inte vill springa själva i mörkret på kvällarna och dels för att de inte har så många tjejer i klubben, förklarar Anna. Men för att få följa med på löprundan krävs varken medlemskap i klubben eller förkunskaper i löpning.

- Det finns tjejer som är jätteduktiga löpare och tjejer som precis kommit igång, men vi har alltid samma startrunda. Den första rundan anpassar vi efter gruppen otroligt mycket, säger Anna.

Totalt springer gruppen tre rundor, där samtliga rundor är tre kilometer långa. På så vis kan tjejlöparna själva avgöra om de vill springa tre, sex eller nio kilometer under torsdagskvällen. Rundorna startar och avslutas alltid på Falcon Alkoholfri Arena.

- På våra träningar handlar det som att springa och kunna hitta det sociala. Löpning är en ensam sport annars, men det här är till för att kunna springa ihop. Vi springer samtidigt som vi umgås och har kul.

Gruppen springer året om och har mellan 4-25 deltagare per gång. Den enda gången löprundan ställts in, var när gruppen var ute och letade efter 12-åriga Dante.

- Förra vintern sprang vi i snöstorm. Vi tar igenom alla årstider, när man väl kommer igång blir man varm i kroppen. Vi gör nya rundor varje torsdag, förutom den första som alltid är samma.

Tjejlöpningen startar vid Falcon Alkoholfri Arena på torsdagar klockan 18.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.