Laddar

”De betyder jättemycket för oss spelare”

”Detta kanske är en liten gest men ändå en gest för att just visa vår uppskattning för deras stöd”, säger Gabriel Altemark-Vanneryr.

delningar

Under gårdagens träningspass på Påskbergsvallen bjöd Varbergs Bois på kaffe och chokladbollar till åskådarna som var på plats. Starten av deras nya initiativ för att uppmärksamma de som tittar på deras träningar.

– Vi spelare har snackat om det här lite grann, jag och Joakim Lindner bland annat. Det är fantastiskt att vi har så många personer som är och kollar på våra träningar jämt. Ingen klubb som jag varit i tidigare har haft det draget. Oavsett om det regnar, snöar eller om solen skiner så står de där och stöttar oss, säger initiativtagaren Gabriel Altemark-Vanneryr.

– Det brukar vara runt 15 till 20 personer vid sidan om på träningarna. Ibland så mycket som 40 till 50 som står och tittar och det är rätt unikt skulle jag säga, fortsätter han.

Vid fikat kommer man också ställa en fram liten burk där de som har lust att lägga ett kaffebidrag är välkomna att göra det. De pengar som blir över kommer man försöka lägga på att åka iväg på träningsläger och liknande.

– Spelarna i laget har uppskattat de här personerna genom alla år som jag varit här. Och de nya spelarna tycker också det är roligt att komma ut på träningarna när det står folk och välkomnar och stöttar en. Så vi spelare lägger ihop en slant för att koka lite kaffe och baka lite ibland.

 

Foto: Dennis Johansson

Hur togs det emot igår?

– Nu tränade ju jag samtidigt men det var väldigt positivt. En av våra eldsjälar Janne, han stod där och serverade kaffe åt de övriga åskådarna. Och jag tyckte mig se att alla hade en kaffekopp i handen så det kändes som en succé redan från början.

Igår ställde man fram chokladbollar som en av Bois provspelare och hans agent hade tagit på sig att baka. Enligt Gabriel kommer det bli lite inslag, så ofta som de hinner, med lite kakor eller bullar av något slag.

– De här gubbarna och tjejerna som kommer och stöttar har varit här i alla år så de lär väl fortsätta komma. Men kan man göra någonting för att de ska få det lite trevligare så ser jag inte varför det inte skulle kunna fortsätta. Vi kokar kaffe innan varje träning ändå så att koka lite extra och ställa ut tar inte många minuter.

Vad är era förhoppningar med det här initiativet?

– Först och främst vill vi uppmärksamma de som är där och stöttar oss för de betyder jättemycket för oss spelare. De är verkligen uppskattade och det ska de veta. Detta kanske är en liten gest men ändå en gest för att just visa vår uppskattning för deras stöd. Om de sedan tar med någon kompis och att fler nappar vore jättetrevligt.

Relaterade artiklar