Därför besöker bilhandlaren förskolor i Halland

Blinki med Sofie Cernliden Marknadsansvarig Blinkis trafikklubb, Rejmes Bil. Foto: Pressbild

Har påbörjat ett nytt koncept under 2018.

delningar

Nu satsar den auktoriserade halländska Volvoåterförsäljaren Rejmes Bil på att sprida kunskap om trafiksäkerhet. Under 2018 har de inlett ett helt nytt koncept där syftet är att på ett pedagogiskt och roligt vis ge förskolebarn trafiktrygghet. Det innebär att de besöker förskolor i Halland och lär barnen mer om hur de tryggt rör sig till fots och via cykel, bil eller buss i trafiken.

Vid förskolebesöken tar de med maskoten Blinki och förskolan får en timma av pedagogiskt och lekfullt lärande om trafikkunskap. Via storytelling får barnen goda tips och de får därefter öva vid ett låtsas-övergångsställe. Blinki indikerar med sin gröna framsida när det är okej att gå och med sin röda baksida när barnen ska stå still och vänta. När barnen har klarat utmaningen firar de med dans till Blinkis låt ”Koll på läget”, samt utdelning av diplom, reflex och Blinkis egna trafikbok, för barnen att fortsätta läsa hemma tillsammans vuxna.

– Vi har under våren och tidig höst besökt ett flertal förskolor och responsen är väldigt positiv. Det är viktigt att vi tar kunskapen till barnens nivå och gör den enkel att ta till sig, vilket vi har lyckats med. Vi vet att det är svårt att påverka de som kör olika fordon, men vi kan påverka barnens uppmärksamhet i trafiken, säger Sofie Cernliden, Marknadsansvarig Blinkis trafiklubb, Rejmes Bil i ett pressmeddelande.

Idén grundar sig i deras insikt att dagens trafik drastiskt har förändrats bara de senaste åren, där hastigheten ökar, förares uppmärksamhet minskar (där användandet av smartphones, trots förbud, utgör en stor orsak) och snabba elcyklar rör sig på gång- och cykelbanor. Dessutom kunde de se en trend i att barn vistas allt mindre utomhus, till följd av smartphone- och iPadsurfande inomhus. Genom att tidigt informera och bidra till barnens trygghet i trafiken, är Rejmes Bil övertygade om att de kan förändra mönstret.

Rejmes bil har anläggningar i Falkenberg, Halmstad och Laholm och säljer hela Volvos utbud i de tre städerna, inkluderat Årets Bil i Världen 2018, Volvo XC60.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar