Daniel startar träningsgrupp till sommarformen

Intresset har varit över förväntan: "Fick öppna fler platser"

delningar

Daniel Nilsson är utbildad fystränare, personlig tränare och massör och driver företaget Optimal Vardag. På måndag ska han börja träna personer i Falkenberg till att få sommarformen under sex veckors tid.

- Vi kommer för det första att se till att alla har ett mål som är accepterat av dem själva, det är alltid viktigt att ha något att sträva efter. Sedan får de ett individuellt kostschema. Målet för de flesta är att gå ner i vikt och forma sin kropp, men jag kommer trycka på att man ska hitta en balans som håller. Jag ska försöka få alla att lära sig ha en hälsosam livsstil som håller hela livet, förklarar Daniel.

Under de sex veckorna kommer gänget i "Sommarformen" ses en timma varje måndag på Katrinebergs Folkhögskola eller på utegymmet vid Vallarnas skatepark. Och intresset har varit över förväntan:

- Jag fick öppna fler platser, jag hade tio platser från början. Några av de som anmält sig bor i Falkenberg och några utanför, och de som inte kan vara med under gruppträningspassen kommer få ett eget gruppträningspass. Alla kommer fortfarande få samma träning men det blir inte lika stor grupp på plats, förklarar Daniel.

Sedan han öppnat upp för fler platser finns fortfarande platser lediga. För Daniels del blir det första gången han tränar upp en större grupp.

- Det är extremt kul, jag har jobbat med klienter tidigare och älskar jobba med människor och se dem utvecklas. Det är det roligaste jobb jag haft i hela mitt liv, att se vilken skillnad man kan göra för att folk ska må bra.

Riktar du dig till någon speciell målgrupp?

- Nybörjare och osäkra skulle jag säga. Det är många som vill sätta igång med någonting, men de vet inte hur.

Vad har du för förväntningar?

- Jag förväntar mig att de ska hitta sin inre motivation och inse hur lite man egentligen behöver göra för att hålla en hälsosam livstil över en längre tid.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.