Laddar

Då öppnar Biltema i Varberg

Totalt sett har Biltema 137 varuhus i Norden – då kommer man etablera sig i Varberg.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Biltema går emot e-handeln och ska istället expandera genom storsatsning på nya fysiska varuhus. Strategin är enligt Biltema helt och hållet kundstyrd.

– Vi är annorlunda på Biltema. Vi följer alltid våra egna idéer och kundernas önskemål. Att gå mot strömmen har ju visat sig hyfsat framgångsrikt i 55 år, säger Adelina Voci, vice VD på Biltema.

Totalt sett har kedjan idag hela 137 varuhus i Norden. I förra veckan öppnade man sitt senaste varuhus i norska Stavanger och den 30 juni öppnas nästa i värmländska Charlottenberg.

Varuhuset som just nu byggs vid handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg förväntades slå upp dörrarna redan under hösten 2017. Etableringen blev försenad men nu verkar det finnas planer för när invigningen sker.

– För Varberg har vi planerat till slutet av året, runt november eller december. När vi väl närmar oss ett mer definitivt datum, eftersom det är slutbesiktningar av fastigheten som kan påverka, kommer vi gå ut med ett exakt datum. Men inför julhandeln hoppas vi i alla fall ha allting klappat och klart, säger Johan Gerdevåg, presskontakt på Biltema.

Biltemas försäljningsyta kommer, enligt ritningarna, ligga på 4 930 kvadratmeter. Till sommar påbörjas rekryteringsprocessen och man förväntas anställa mellan 20 till 25 personer.

Varför vill ni etablera er i Varberg?

– Kunderna efterfrågar våra varuhus och upptagningsområdet runt Varberg är stort. Vi ser att det är en väldigt lämplig plats för oss, men nummer ett är att kunden efterfrågar oss. Och vår strategi är att ge våra kunder närheten och tillgängligheten till våra varuhus.

– VI har väldigt stora förväntningar på att butiken ska kunna leverera en bättre handelsupplevelse och vara ett komplement till Varberg som kunderna är nöjda med.

Relaterade artiklar