Laddar

”Budgeten är fan så mycket sämre”

BoIS tränaren inför premiären – och den annorlunda utmaningen.

delningar

I kväll klockan 19.00 inleder Varbergs BoIS årets Superettan-säsong. Örgryte IS står för motståndet – och Joakim Persson är förhoppningsfull, även om han stått inför en ny, och för honom annorlunda utmaning, denna säsong.

– Det här har nog varit den mäktigaste uppgiften i min tränarkarriär. Att jaga ikapp 18-19 nya spelare inför en säsong brukar man kanske inte göra. Jag har varit i Ängelholm och där var det fattigt, men den här budgeten är fan så mycket sämre. Det har varit ett jäkla knåpande, säger Persson till Göteborgs-Posten.

Till BoIS hemsida berättar Persson om nerverna inför premiären – att man under försäsongen har pendlat spelmässigt, men att man inte har något att förlora mot förhandsfavoriten Örgryte.

– Fokus är bara att släppa handduken och gasa. Framförallt att inte tänka så mycket, sen är det ju lite nerver, men det är det för bägge lagen. Vi har en spelidé som inte är någon hemlighet, vi vill äga matchbilden och sätta oss i en situation där vi har mer boll än motståndarna. Sen ska vi mixa upp det med lite annat gott, så blir det bra! säger Joakim Persson.

Relaterade artiklar