Boris om höghusbranden: "Såg hemskt ut"

Berättar att brandcellerna inte färdigbyggda.

delningar

Det obebodda 16-våningshuset Vesterhavsporten som är under byggnation i Falkenberg började brinna under onsdagskvällen. Det är Gekås i Ullared och Vesterhavgruppen står bakom byggprojektet.

- Det var chockerande. Jag såg det första bilderna med rökutvecklingen på tv och det såg hemskt ut, säger Boris Lennerhov, vd för Gekås i Ullared och delaktig i Vesterhavgruppen.

Boris berättar att ingen kommit till skada och att det under förmiddagen pågår ett eftersläckningsarbete. Det är inga stora delar av huset som blivit skadade, däremot har elledningar smält, delar av huset blivit rökskadade samt blivit vattenskada till följd av släckningsarbetet.

- Det kommer ta tid att fixa till, men många delar av huset är inte berörda.

Räddningstjänsten hade svårt att komma så högt upp med stegen, hur har tankarna varit kring säkerheten i byggnaden?

- Än är det inget bostadshus, det är en byggplats. Man håller på att bygga brandcellerna. När huset är färdigt så tar man sig ut och in genom dessa brandceller. I och med att huset inte är färdigt så är inte det färdigt och så höga stegar har inte brandkåren. När man bygger så höga hus måste man alltid bygga separata brandutgångar, man får inte ta hissar när det brinner heller. Så det var lite olyckligt just i detta jobb, men i det stora hela är den säkerheten otroligt genomgången för att det inte ska kunna hända något sådant.

Lägenheterna var beräknade att bli inflyttningsklara i januari. Boris förklarar att polisen först ska utreda brandorsaken innan det blir en ny tidsplan för bygget.

- Att det blir försenat är självklart, men hur länge det blir har jag ingen uppfattning om idag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.