Laddar

BoIS skrällde mot Sirius: ”Vi har motbevisat många nu”

Slog allsvenska laget: "Magiskt"

delningar

Varbergs BoIS följde upp den fina insatsen senast borta mot IFK Göteborg med en ny stark prestation mot ett allsvenskt lag.

Superettanlaget vann – tämligen komfortabelt – mot ett skadedrabbat Sirius.

Inför matchen pratade tränaren Joakim Persson om att han ville tvätta bort den respekt som spelarna hade senast mot IFK Göteborg (1–0-förlust), och i stället se en orädsla i laget.

Det fick han också. Varbergs BoIS vågade spela sin fotboll direkt från start, med stort bollinnehav och ett lugn med bollen, och slutresultatet 2–1 var i ärlighetens namn siffror i underkant.

Det grönsvarta laget radade upp klara målchanser matchen igenom, men ineffektivitet i avsluten gjorde att tillställningen höll sig jämn på resultattavlan.

Nahom Girmai gjorde sitt första mål för klubben i tävlingssammanhang när han vände upp innanför straffområdet med kvicka fötter och sköt 1–0 med ett snabbt skott efter 22 minuter.

– Det var ett fint mål. Jag var felvänd när jag fick bollen så jag visste att jag var tvungen att få iväg ett avslut snabbt, säger Nahom Girmai.

Sirius Stefano Vecchia kvitterade sedan till 1–1 på ett lågt inlägg fem minuter innan halvtidsvisslan..

Men Varbergs anstormning fortsatte efter paus. Segermålet kom till genom anfallaren Perparim Beqaj, som på klassiskt måltjuvsmanér höll sig framme på returen från ett ribbskott av Albert Ejupi.

De allsvenska gästerna försökte sedan pressa på i jakt på en poäng, men skapade aldrig några farligheter och Varbergs BoIS kunde hålla undan till tre viktiga poäng i gruppspelet.

 

– En jäkligt skön seger. Magiskt, säger Nahom Girmai, 1–0-målskytt och en av matchens giganter.

– Jag tycker vi har bra koll på dem. Vi har kört in vår spelidé nu och vi rullar jäkligt bra. Det är kul att spela fotboll.

Nahom Girmai var inblandad i det mesta offensivt och kombinerade fint med sina mittfältskolleger Eddie Tran och Albert Ejupi.

– Vi var fega senast mot IFK Göteborg och nu snackade vi om att komma upp mer i banan och komma till målchanser, säger Girmai.

Nyförvärvet från Kristianstad FC var också extremt nära att bjuda på ett riktigt drömmål, när han drog till med en lurig frispark mot Joshua Wicks kryss – men Siriusmålvakten svarade för en fantastisk räddning.

– Målvakterna brukar fuska lite där så jag tänkte att jag testar. Han kände det själv också, han skakade på huvudet och log mot mig efteråt, säger Nahom Girmai och skrattar.

Härnäst väntar en avgörande cupmatch borta mot Öster nästa helg.

– Det är många som har underskattat oss, många har tänkt att det är ett helt nytt lag och inte så många spelare som kommer högre uppifrån – men det känns som att vi har motbevisat många nu, säger Nahom Girmai.

Svenska cupen Varbergs BoIS–IK Sirius 2–1 (1–1) Målen: 1–0 (22) Nahom Girmai, 1–1 (40) Stefano Vecchia, 2–1 (64) Perparim Beqaj.

Relaterade artiklar