BILDEXTRA: Kvinnorna i fokus när bläcket flödade

Tatuerarstudion i Halmstad bjöd på kampanjpris under Internationella kvinnodagen.

delningar

Kön ringlade sig lång utanför tatueringsstudion Vilja av stål under Internationella kvinnodagens morgon. I kön stod naturligtvis bara brudar, eftersom Vilja av stål arrangerade sin hyllningskampanjen "Bara brudar", vilket är femte året i rad under just kvinnornas hyllningsdag.

Stefan Rosén, tatuerare i studion, berättar att kampanjen varit väldigt uppskattad under tidigare år. Intresset har till och med varit så stort att sista kunden lämnat studion ett par timmar efter midnatt.

Men vad innebär kampanjen, "Bara brudar"?

– Det här är ett sätt för att lyfta kvinnorna, som till exempel inte har lika hög lön än vad männen har. Därför vill vi ge tillbaka och ger dem ett rabatterat pris på 30 procent i dag, säger tatueraren Rosén.

Köandes stod vännerna Matilda Ingemarsson och Nina Dymne under tak medan regnet duggade tätt bredvid. Den förstnämnde var något mer nervös än den andra, då Matildas tatueringsdebut bara var ett ögonblick bort.

–Skönt att Nina finns med i dag som stöd. Jag är lite nervös då jag orolig för att det ska göra ont eller vara obehagligt, berättar Matilda, som skulle tatuera en ros på sin handled.

Bland bläck och nålar trängdes kvinnor, som antingen köade för att få boka en drop in-tid eller satt redo i tatuerarstolen för att bli gaddad. En som höll på att bli tatuerad när 24Halmstad kom förbi var Filippa Söderström. Och vad passar då bättre med att hylla sin egen mormor Edit under Internationella kvinnodagen? Det var precis vad Filippa gjorde.

– Hon har blivit sjuk, så nu vill jag hylla henne med en tatuering. Den avbildar en kvinna som sitter och gungar. Mormor tycker om att göra det, avslutar Filippa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar