BESKEDET: Restaurangkedjan öppnar i Varberg

Öppnar i centrala Varberg under våren: "Känns jättekul".

delningar

Snart öppnar en ny restaurang i Varberg. Det är den norrländska streetfoodkedjan Bastard Burgers som planerar att öppna en restaurang i Monos gamla lokal Lorensbergstorget i början av april i år.

- Det känns jättekul, vi har jobbat väldigt mycket kring Norrlandskusten och Stockholm och har velat ge oss ut på Västkusten. Vi har mycket vänner som är där, framförallt på sommaren. Sedan har vi träffat politiker och hört om satsningarna på orten, så vi tror det kommer bli en jättebra etablering, säger Simon Wanler, VD för Bastard Burgers.

Bastard Burgers öppnade sin första restaurang i Luleå för drygt 2,5 år sedan. Sedan dess har kedjan expanderat och snart öppnar Bastard Burgers sin 14:e restaurang.

- Fokuset är att servera Sveriges bästa hamburgare. Vi jobbar med norrländskt kött som vi maler på plats. Sedan gör vi dressing och picklingar själva på varje restaurang, säger Simon Wanler.

Förutom norrländskt kött, lanserade Bastard Burgers en vegansk meny nyligen. Kedjan använder sig av märket Beyond Meat som ersättare för kött, förklarar Simon.

- Det har fått en enormt bra respons. En tredjedel av det vi sålde i Stockholm i helgen var från den veganska menyn.

Foto: Pressbild/Fredrik Olsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar