BESKEDET: Han tar över Lennerhovs uppdrag

Lennerhov lämnar uppdraget som ordförande för Mios styrelse.

delningar

Boris Lennerhov har i över två år suttit som ordförande i Mios styrelse. Under hösten meddelande Lennerhov att han lämnar sitt uppdrag på grund av tidsskäl. Nu har valberedningen presenterat Mios nya styrelseordförande - Kenneth Bengtsson

- Mio är ett bolag som jag följt med stor respekt de senaste åren och är imponerad över deras utveckling och hur de utvecklat bolaget. När jag fick förfrågan som ordförande i bolaget var det med stor glädje jag tackade ja att stå till årsstämmans förfogande. Tillsammans med styrelsen och vd ska vi nu fortsätta att utveckla Mio på en inslagen väg. Bolaget har en tydlig plan mot 2022 som vi tillsammans ska slutföra samtidigt som vi ständigt måste vara lyhörda för förändringar i marknaden och säkerställa rätt erbjudande, säger Kenneth Bengtsson i ett pressmeddelande.

Kennet Bengtsson har bland annat varit koncernchef för Icagruppen och sitter i dagsläget som styrelseordförande för Systembolaget, World Childhood Foundation, Ersta Diakoni, Clas Ohlsson, Lyko och Diaverum.

- Det är en stor möjlighet att nu få jobba tillsammans med Kenneth med all hans erfarenhet och kunskap inom detaljhandeln som vi ser fram emot för att utveckla Mio-affären ytterligare. Jag är självklart också oerhört tacksam över att få jobbat med Boris under de här åren. Boris har varit ett fantastiskt bollplank under vår tillväxtresa med sin erfarenhet och kunskap, säger Björn Lindblad, vd för Mio, i ett pressmeddelande.

Det var alltså i höstas som Lennerhov meddelat att han planerar att lämna sitt uppdrag som ordförande för styrelsen på Mio.

- Jag har fått vara med om några spännande år tillsammans med Mio, företaget har haft en osedvanligt stark utveckling tack vare ett långvarigt idogt arbete. Det har varit stimulerande och spännande att få jobba med en styrelse som besuttit mycket gedigna kunskaper om detaljhandel utifrån olika perspektiv. Företagets ledning med Björn i spetsen har också varit fantastiskt stimulerande och positivt att arbeta med. Tyvärr tvingas jag konstatera att efter mitt återinträde som vd i Gekås AB blir det tidsmässigt omöjligt att hålla kvar rätt kvalitet som ordförandeskapet i Mio kräver. Tillsammans med valberedningen har jag haft en bra dialog och fått full förståelse för min situation och det känns riktigt bra att nu kunna lämna efter ordförandeklubban på ett välplanerat och odramatiskt sätt till en mycket kunnig och meriterande ordförande i Kenneth, säger Boris Lennerhov i pressmeddelandet.

Lennerhov har även planer på att lämna sitt uppdrag som vd på Gekås Ullared så fort man hittat rätt ersättare, något 24Falkenberg tidigare rapporterat.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.