Beskedet: De släpper nytt sommarkort för halländska resenärer

Foto: Hallandstrafiken.

Det blir nytt för i år.

delningar

Vill du resa runt i Halland i sommar? Nu rapporterar Hallandstrafiken att kommer sälja sommarkortet även i år, gällande perioden 15 juni - 15 augusti. Kortet kommer gälla för Hallandstrafikens bussar och tåg inom Halland. Årets nyhet blir att sommarkortet kommer finnas med i Hallandstrafikens egna app.

- När kommer periodkorten in i appen är en vanlig fråga till oss. Vi ser ju att fler och fler använder appen som sitt eget biljettkontor på fickan. Nu börjar vi med Sommarkortet och när den nya appen lanseras senare i år kommer andra periodkort successivt att flytta in i appen, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschefen, i ett pressmeddelande.

Försäljningen startar på Hallandstrafikens kundservicebutiker den 10 juni. Från den 15 juni kommer kortet dessutom finnas att köpa ombord på bussarna.

-En annan mycket stor fördel med Sommarkortet är ju att det inte är personligt. Fler kan åka på samma kort. Men inte samtidigt förstås, en person per resa gäller. Men inom t.ex. familjen går det ju utmärkt att dela på kortet, säger Yasmine.

För ungdomar upp till 20 år kostar sommarkortet 400 kronor, och för vuxna ligger priset för sommarkortet 675 kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.