Beskedet: Blir allsvensk fotboll på Påskbergsvallen

Tingbergsvallen, som är Kungsbacka DFF:s hemmaplan, uppfyller inte kraven för spel i högstaligan så därför ska damerna nu spela sina hemmamatcher på Påskbergsvallen i Varberg.

delningar

Tidigare i höst gick Kungsbacka DFF upp till Damallsvenskan. I förra veckan blev det klart att Kungsbackalaget kommer att spela sina hemmamatcher på Påskbergsvallen i Varberg.

Tingbergsvallen, som annars är Kungsbacka DFF:s hemmaplan, uppfyller inte svenska fotbollsförbundets krav för spel i högstaligan. Därför kommer laget att spela sina hemmamatcher på Påskbergsvallen.

- Vi tycker att det är jätteroligt att vi har fått frågan och ser det som en självklarhet att hjälpa till i väntan på att Kungsbacka kommun har en anläggning som är godkänd för damallsvenskan, säger Mari Hagborg Lorentzon, chef för fritidsavdelningen i Varbergs kommun i ett pressutskick.

Kultur- och fritidsnämnden i Varbergs kommun satsar hårt på att öka jämställdheten inom alla nämndens områden. Varbergs kommun ser det som en chans både att hjälpa grannkommunen och att öka det lokala intresset för flick- och damfotboll. Nämndsordförande Christofer Bergenblock tror att Kungsbacka DFF:s matcher kan bidra i nämndens jämställdhetsarbete.

- Det är verkligen roligt att vi kommer kunna se damfotboll på toppnivå i Varberg framöver. Jag hoppas att det även kan bidra till att fler tjejer blir inspirerade och får upp ögonen för sporten, säger Christofer Bergenblock i pressmeddelandet.

De kommande åren kommer det att spelas en hel del dam- och flickfotboll i Varberg. År 2020 är Varbergs kommun tillsammans med flera andra Hallandskommuner värdar för U17 EM flickor där flera matcher spelas på Påskbergsvallen. Redan nästa höst kommer förmatcher inför VM att spelas i Varberg. Detta innebär att internationella lag kommer på besök och det kommer att finnas möjlighet att se damfotboll på hög nivå.

Mari Hagborg Lorentzon, chef för fritidsavdelningen i Varbergs kommun. Foto: Pressbild/Varbergs kommun

Christofer Bergenblock, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Foto: Pressbild/Varbergs kommun

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar