Båda männen gripna efter taxistölden

Foto: Mostphotos/Corepics. - Foto: Mostphotos

De män som slet ut en kvinnlig taxichaufför ur bilen och körde iväg sitter nu häktade.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Två personer sitter nu häktade för taxistölden den 8 september vid halv fyra på morgonen då de slet ut en kvinnlig taxichaufför ur bilen och körde i väg med den. Det inträffade på en adress lite norr om Varberg. En häktades i tisdags och en under torsdagen. Brottsrubriceringen är i nuläget grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– De är på sannolika skäl misstänka, säger Jan Niklasson från polisen i Varberg.

Utredningen fortgår och polisen fortsätter att samla in bevisning och annat som behövs inför åklagarens slutliga åtalsgrund.

– Vi hade såpass bra ingångsuppgifter så vi kunde begränsa våra misstankar mot en specifik person, sen dök bilen upp i Veddige centrum och inte långt från den så griper man den första personen. Det ledde snart till misstankar om den andra personen.

Enligt Jan Niklasson ska de ha uppgett en av männens egna kontaktuppgifter då de ringde och gjorde en beställning på taxin som de sedan stal.

– Det är möjligt att det kommer fram varför, men de är inte hörda speciellt ingående än så länge, säger Jan Niklasson.

Hur gick det för taxichauffören?

– Hon hade fått någon form av slag med blodvite i ansikte, men jag vet inte omfattningen av det. Hon fick sjukhusvård med omplåstring, säger Jan Niklasson vid polisen i Varberg.

Utredningen fortlöper med att bland annat hålla förhör, och att se efter ytterligare bevisning. Taxibilen står fortfarande i beslag. Åtal ska vara väckt om knappt två veckor. Männen är kända av polisen sedan tidigare i andra utredningar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar