Laddar

Avslöjar: Pappersstrul stoppar anfallaren – missar stormatchen

BoIS anfallare Teddy Bergqvist missar lördagens match mot IFK Göteborg – på grund av pappersstrul.

delningar

På lördag väntar en riktig stormatch borta mot klassiska IFK Göteborg för Varbergs BoIS.

Men en som inte kommer att få uppleva cupmötet är anfallaren Teddy Bergqvist.

Den inlånade Malmö FF-talangen – som fått en glödhet inledning på säsongen med bland annat två mål senast mot Eskilsminne – är inte spelklar till matchen.

Anledningen? Strul med pappersarbetet gör att Varbergs BoIS inte har hunnit registrera Teddy Bergqvist till den första gruppspelsmatchen i Svenska cupen.

–  Tyvärr är det så. Pappret låg på Daniel Anderssons (sportchef i Malmö FF, reds. anm.) bord den sista dagen det var möjligt att registrera honom, och när det gäller låneövergångar så måste det ske via postade brev, säger Varbergs sportchef Kujtim Bala.

Sportchefen fortsätter:

– Det finns ingen att skylla på. Vi var lite sent ute, Malmö FF var lite sent ute, och nu missar Teddy matchen. Det enda som är tråkigt är att Teddy nu inte får göra två mål på IFK, säger Kujtim Bala.

Resten av gruppspelsmatcherna ska däremot inte i fara. Sportchefen försäkrar att Teddy Bergqvist kommer att vara färdigregistrerad och spelklar tills dess.

Samtidigt jobbar Varbergs BoIS med att ordna ett arbetsvisum åt det amerikanska mittfältsförvärvet Zev Taublieb. Han beräknas också vara spelklar till nästa cupmatch mot Sirius den 25 februari.

Relaterade artiklar