89-årig kvinna drabbades av stenkastning - vid tre tillfällen

Montage - Foto: Mostphotos

Polisen har inte varit på plats hos den dementa kvinnan på Håsten, trots flera anmälningar.

delningar

En 89-årig kvinna i Håsten har drabbats av stenattacker - vid tre tillfällen på en månad. Trots att samtliga tre tillfällen blivit anmälda har polisen inte varit på plats, rapporterar Hallands Nyheter.

När barnbarnet Jorge Juarez besökte sin dementa farmor låg det glassplitter över hela golvet. Fönstret i altandörren och fönstret i vardagsrummet hade krossats och på golvet låg en större sten.

– Farmor förstod inte vad som hänt, men hon låg vaken hela natten och kunde inte sova. Hon var jätteorolig, säger barnbarnet Jorge Juarez till HN.

Den 89-åriga kvinnans säng har nu flyttats till ett annat rum, för att inte riskera att hon får en sten på sig genom fönsterrutan. Barnbarnet Jorge Juarez har anmält samtliga tre tillfällen till polisen.

– Men polisen har inte kommit ut en enda gång. De säger att de inte har resurser och att det inte är viktigt. Jag tycker att de ska komma och kolla och ta reda på vad som händer, säger han.

Efter den senaste tidens bildbränder har polisen i Varberg sagt att de ska närvara mer på Håsten. En av polisens gruppchefer för regionledningscentralen i Väst, Elias Artberg, kan inte se någon händelserapport om ärendet och Varbergs kommunpolis Richard Hiller har inte fått information om stenkastningen i 89-åringens bostad.

– Varje samtal är unikt och våra operatörer gör prioriteringar och bedömningar beroende vad som hänt. Är det ett pågående brott ska man skicka en patrull och är det ett återkommande problem ska lokalpolisområdet informeras, säger Elias Artberg till HN.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.