3 viktiga tips för att hålla dig säker på stan

Säkerhet bör vara en prioritet för oss alla, oavsett om du befinner dig utomhus på kvällen eller dagen. Säkerhet är nyckeln till att se till att du ska kunna känna dig trygg när du är utomhus.

Som kvinna är man framförallt utsatt för risker om man är ute ensam i synnerhet på kvällar och nätter. Det kan vara en riktig svårt att känna sig säker, särskilt om du går hem från tågstationen eller på vägen hem från en utekväll.

Håll alltid koll på din omgivning

Detta är särskilt viktigt på natten. Se till att du är medveten om vem som är runt omkring dig och vad de gör.

Om någon får dig att känna dig obekväm, gå bort från honom eller henna eller försök hitta en plats, där du inte är ensam med personen i fråga.

Ha telefonen nära till hands

Det är alltid bra att ha din telefonen nära till hands. Se till att du har numret till räddningstjänsten sparat i dina kontakter och att du vet hur du snabbt kan få hjälp om det skulle behövas.

Om du är ute och reser är det också en bra idé att du kollar upp vilket nummer det är du ska ringa för att komma till det landets räddningscentral. På så sätt kan du alltid få tag på någon om du behöver dem.

Rör dig inte ensam

Om du reser till en ny plats eller om det är första gången du besöker ett område, är det bra om du inte går ensam. Detta gäller i synnerhet på natten.

Helst bör du röra dig tillsammans med någon annan så att ni kan se efter varandra och så att du har någon som kan hjälpa dig om det skulle behövas.

Om du har feedback eller frågor

Hör gärna av dig