Hon blir företagets första kvinnliga divisionschef | Nyheter i Varberg Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Hon blir företagets första kvinnliga divisionschef

Nya utmaningar för den tidigare ekonomichefen.

Dennis Johansson

Kl.12:29, 3 maj, 2018

Hon blir företagets första kvinnliga divisionschef
Annika Mauritzson som ny Divisionschef på Derome Träteknik. Foto: Derome/Pressbild

Annika Mauritzson, som bor i Trönningenäs utanför Varberg, träder nu in som divisionschef för Träteknik, Deromes verksamhetsområde för takstolar och väggelement, efter drygt tre år som ekonomichef på Derome Byggvaror & Träteknik.

– Det ska bli väldigt spännande och jag känner mig otroligt motiverad. Jag har alltid haft många tankar och idéer om våra processer och affärer under min tid på Derome och nu får jag förmånen att få vara med och omsätta det till verklighet. Som ekonom analyserar man mest det som varit och nu kommer jag kunna jag jobba mer framåtriktat istället, säger Annika Mauritzson.

Annika efterträder Mats Lindblom och tillträdde sin roll som divisionschef den 1 maj 2018. Hon blir därmed första kvinnliga divisionschefen på Derome i en fortfarande mansdominerad bransch. Men det är inget hon vill lägga någon större vikt vid.

– Jag har aldrig uppmärksammat att det varken är en fördel eller nackdel att vara tjej och jobba på Derome. För mig handlar det om kompetens och när det gäller arbetsmiljön tycker jag att man ska ha en mix gällande både kön, ålder och erfarenhet. Det är då det blir som bäst. Vi är på rätt väg med den utvecklingen inom Derome och självklart hoppas jag att man kan inspirera andra tjejer att också ta plats framåt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Populär pizzeria till salu

Nuvarande ägaren har haft den i tio år.

Viktoria Andersson

Kl.20:26, 20 maj, 2018

Populär pizzeria till salu
Foto: Genre/Arkiv

Det är den nyrenoverade kvarterspizzerian Trönninge Pizzeria som är till salu på Blocket.

Den nuvarande ägaren har drivit pizzerian i tio år. Det framgår inte varför han väljer att sälja. I annonsen uppger mäklaren att priset är 1,5 miljoner kronor.

Restaurangen har plats för 25 gäster inomhus och har även en uteservering. Verksamheten beräknas omsätta cirka 2-2,5 miljoner per år.

24Varberg har sökt mäklaren för en kommentar kring försäljningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Premiär för nytt restaurangkoncept: ”Känns jätterätt”

Premiär under kvällen för Varbergskrögarens nya fiskekrog.

Axel Brantemo

Kl.17:53, 17 maj, 2018

Premiär för nytt restaurangkoncept: ”Känns jätterätt”
Foto: Dennis Johansson/Wikimedia.

Nu under torsdagskvällen den 17 maj är det dags för premiär för den erfarne varbergskrögaren Mattias Svenssons nya restaurang.

– Det känns ganska bra inför öppningen. Men det är kniven på strupen, men så hade det varit även om vi öppnat imorgon istället. Utmaningen nu är egentligen att hitta nya rutiner, säger han.

Restaurangen är placerad ute på Varbergs fästning i före detta Hus13:s lokaler. Och namnet på satsningen är Happy Fish.

– Det är en gammal lokal som vi varit i innan. Men nu är det gamla borta och vi gör något helt annat. Egentligen vill vi inte bli jämförda med något annat. Det är en helt ny och modern fiskbistro, säger Mattias Svensson.

Han har drivit krogar under många år i Varbergsområdet och enligt honom finns det ett intresse för en renodlat fiskekrog.

– Det finns ett intresse för krog med fiskidentitet. Det som har varit svårare är att hitta rätt form och modell. Det har växt fram under tiden och nu känns det jätterätt att göra det här, säger Mattias Svensson.

Enligt krögaren har det varit svårare att dra igång en fiskerestaurang än tidigare satsningar.

– Det är inte så enkelt som det låter. Det är ett jäkla pill med att hitta rätt grejer. Prismässigt är fisk och skaldjur dyrare att jobba med än andra proteiner, säger han.

I grund och botten handlar det enligt Mattias Svensson om att göra en restaurang som han själv vill gå till.

– Jag ville bort från fine dining och ha en krog dit man bara kan slinka in och dricka champagne och käka ostron eller gå in på efter en utflykt för att ta lite dessert och kaffe. Jag vill att det ska vara en restaurang som det är lätt att ta sig in till. Och jag ser gärna att det är lite stökigare, att gästerna till exempel delar bord eller att man hänger i något hörn, säger Mattias Svensson.

Happy Fish har försökt hitta en balans där de kan locka både familjen och den yngre generationen.

– Vi har försökt hitta en nivå där man bara kan slinka in och äta, utan att det ska kosta skjortan, avslutar Mattias Svensson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Expertens bästa tips: Så sparar du enkelt pengar under semestern

Sommar och semestertider innebär ofta att många grubblar över sin ekonomi.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.21:13, 13 maj, 2018

Expertens bästa tips: Så sparar du enkelt pengar under semestern
Emma Persson har en rad olika tips för semesterekonomin. Foto: Pixabay/Pressbild

Sommaren knackar på dörren vilket innebär semestertider för en stor majoritet av det svenska folket. Resor ska avverkas, aktiviteter och evenemang ska besökas samtidigt som man gärna vill lyxa till det lite extra när det gäller mat och restaurangbesök. För många personer och familjer innebär det också att man grubblar över ekonomin lite extra.

Emma Persson är privatekonom på Länsförsäkringar. Hon har tips på saker som kan göra semestern lite billigare.

– Det är vanligt att omkostnaderna far i väg när semestersinnet tar överhanden. Så var noga med att planera utgifterna ordentligt. Mycket kan du göra, både innan du åker iväg och väl på plats på semesterorten. Planera i god tid, försök behålla ditt rationella och ekonomiska sinne så gott det går och sätt ett tak för utgifterna på semestern, säger hon.

Här är fler råd från Emma Persson för en ekonomisk semester:

 • Ta inga dyra lån för att ha råd med semestern

Din semester ska vara avkopplande och härlig och inte skapa panik i höst när den ska betalas tillbaka. Lån skall helst tas för saker som har ett bestående värde och inte semesterresor.

 • Använd inte kreditkortet för mycket

Det är lätt att spendera för mycket om man slipper tänka på kostnaden här och nu. Men räkningen kommer – och ofta med skyhög ränta om du inte kan betala allt på en gång.

 • Försök undvika växlings- och bankomatavgifter i andra länder

Att ta ut pengar i bankomat kostar olika beroende på var du är och vilket bankkort du använder. Kolla upp i förväg vilka kostnader som är förknippade med det.

 • Bestäm din budget innan du åker i väg

Gör en resekassa och håll dig till den så blir det inte lika jobbigt efter semestern.

 • Hyr ut bostaden hemma medan ni är borta

Sverige lockar turister från nästan hela världen. Om du hyr ut din bostad får du ha hyresinkomster upp till 40 000 kronor utan att betala skatt.

 • Betala räkningarna i förväg

Lägg in dina räkningar för betalning så slipper du oroa dig för att de inte ska bli betalda i tid.

 • Jämför priser på resesajter och se om det är billigare att boka biljett och hotell för sig

Ta inte första bästa utan se om det finns billigare alternativ. Kanske är det mer ekonomiskt att sy ihop familjens egen paketresa än att åka charter?

 • Res när andra inte gör det – boka din semester utanför säsong

Boka in en resa före eller efter högsäsongen. Mellan midsommar och skolstarten är priserna skyhöga och stränderna proppfulla.

 • Vänta inte för länge med att boka

Sista minuten eller boka tidigt-rabatt gör mycket. Den bästa starten på resan är att hitta en billig variant – då kan ni lägga pengarna på saker ni gör på plats i stället.

 • Packa smart

Utnyttja att ni har gratis handbagage och dela på incheckat bagage. Tänk smart när ni packar. Vissa saker kan ni säkert dela på.

 • Res från mindre flygplatser

Det är ofta billigare att resa från en mindre flygplats än en större. Glöm inte att räkna in transfern i priset.

 • Se om det är billigare att mellanlanda

Att mellanlanda sparar ofta flera tusenlappar. Om familjen inte har problem med lite väntan är det ett bra sätt att hålla budgeten nere.

 • Bo på lägenhetshotell

Då kan ni laga er egen mat så att ni inte behöver äta ute varje kväll.

 • Boka All Inclusive så ingår all mat och dryck

Åker ni med ett gäng hungriga tonåringar är det här ett prisvärt alternativ.

 • Åk till mindre populära orter

Det finns mängder med platser som inte har fått tillräckligt med uppmärksamhet. Lägg mer tid på research, kolla runt och försök hitta platser som inte alla kan peka ut på kartan.

 • Glöm inte försäkringen

Se till att ha tillräckligt egendomsskydd genom hemförsäkring, via bankkort eller extra försäkring. Lägg värdehandlingar i bankfack och var rädd om bankkortet.

 • Servicekort

Ta med servicekortet på utlandsresan som du får tillsammans med försäkringsbrevet för din hemförsäkring. På det kortet finns information om vart du kan vända dig ifall du behöver akut hjälp på plats. Vänd dig till ditt försäkringsbolag om du behöver ett nytt.

 • Beställ EU-kort om du reser inom Europa

Beställ ditt europeiska sjukförsäkringskort från Försäkringskassan om du ska resa till ett EU/EES-land. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i dessa länder.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här bor de mest generösa invånarna i Varberg

Ny statistik från Postkodlotteriet visar vilka områden som bidrar med mest pengar.

Andreas Norinder

Kl.17:54, 10 maj, 2018

LISTA: Här bor de mest generösa invånarna i Varberg
Ett antal av förmånstagarna 2017. Foto: Pressbild/Magnus Sandberg

Förra året delade Postkodlotteriet ut 1,1 miljarder kronor till totalt 55 olika ideella organisationer. Detta är möjligt genom att en del av lottköparens pengar används till välgörenhet.

– De flesta förknippar nog Postkodlotteriet med guldkuvert eller familjeunderhållning genom våra olika tv-program. Men det faktum att Postkodlotteriet varje år genererar drygt en miljard kronor som går till ideella organisationer verkar inte lika många känna till, säger Postkodlotteriets programledare Rickard Sjöberg i ett pressmeddelande.

Exempel på organisationer som får ta del av överskottet är bland annat Barncancerfonden, BRIS, Childhood, Human Rights Watch, Diakonia, Friends och Greenpeace.

Ny statistik från Postkodlotteriet visar vilka postnummer i Varberg som genom sitt deltagande i lotteriet skänker mest pengar till de ideella organisationerna. Siffrorna gäller för 2017.

Varbergs kommun:

43265 Värobacka, 638 422 kr
43278 Tvååker, 485 194 kr
43266 Veddige, 477 529 kr
43292 Varberg, 432 655 kr
43295 Varberg, 410 656 kr
43237 Varberg, 391 993 kr
43268 Veddige, 354 900 kr
43296 Åskloster, 317 397 kr
43277 Tvååker, 290 075 kr
43236 Varberg, 287 793 kr

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Brist på ingenjörer och systemvetare i Halland

Verksamhetsansvarig: "Vi vill främja att fler i slutänden väljer en sådan utbildning".

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.15:54, 10 maj, 2018

Brist på ingenjörer och systemvetare i Halland
Foto: Petter Arvidson

Det råder brist på ingenjörer och systemvetare, det menar Tekniksprånget som har frågat svenska arbetsgivare vad de saknar för kompetenser från dem sökande.

– Arbetsförmedlingen pekar i sin prognos för Halland på att ingenjörsutbildade personer har goda jobbmöjligheter i länet. Genom Tekniksprånget vill vi främja att fler i slutänden väljer en sådan utbildning, säger Alexandra Ridderstad, verksamhetsansvarig för Tekniksprånget, i ett pressmeddelande.

Förutom brist på utbildningsnivå, så ser arbetsgivarna gärna att det blir fler kvinnliga och utlandsfödda sökande. Tekniksprånget arbetar för att främja just detta.

– Många arbetsgivare arbetar även aktivt med mångfaldsfrågan, och 43 procent har angett att de vill se fler utlandsfödda sökande till utlysta ingenjörstjänster, säger Alexandra Ridderstad i pressmeddelandet.

 

Text: Jonas Skytt

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng