KLICKTOPPEN: Här är de hetaste husen i Varberg

Veckans klicktopp i Varberg har något för de mesta.

Dennis Johansson

Kl.21:25, 11 mars, 2018

KLICKTOPPEN: Här är de hetaste husen i Varberg
Foto: Hemverket/Hemnet
klicktoppen 1 vecka 10

Foto: Hemverket/Hemnet

Germundstorp 11, Varberg – 850 000 kronor

Från Hemnet: Välkommen till denna enplansvilla med totalarea om 240 kvm med inredd källare. Här bor ni i vackra öppna omgivningar med gångavstånd till badsjö. Då visst renoveringsbehov föreligger finns här möjlighet att sätta sin egen prägel! Bra planlösning med öppna sociala ytor i båda våningsplan, två altaner samt 4 sovrum. Skolbuss går utanför. Dagligvaruhandel finns i Kungsäter, övrig service och matbutik i Horred (ca 1 mil.)

Se annonsen här!

klicktoppen 2 vecka 10

Foto: Svensk Fastighetsförmedling/Hemnet

Långabergsvägen 20, Espevik, Varberg – 2 450 000 kronor

Från Hemnet: På idylliska Långabergsvägen ligger detta fina fritidshus med bla två sovrum och två allrum. Här erbjuds ett mycket trevligt boende med året-runt-standard i en mysig del av Espevik. Huset, som är byggt 1963, står på en tomt om 1036 kvadratmeter som bjuder på fina möjligheter till lek och sociala aktiviteter. Ett charmigt fritidshus i gott skick – här är det bara att flytta in och kunna avnjuta sommaren i Espevik!

Se annonsen här!

klicktoppen 3 vecka 10

Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet

Kvarndammsvägen 3, Bua, Varberg – 4 495 000 kronor

Från Hemnet: Tillfälle att förvärva ett fint renoverat hus med havsutsikt beläget i natursköna Bua Strand! Nuvarande ägare har under de senaste åren låtit renovera hela husets entréplan, bytt tak och fönster, byggt altan m.m. Flera trevliga uteplatser där baksidan är belägen med soligt sydvästläge. Här bor man lugnt och fridfullt inom promenadavstånd till både samhället och det vackra kustlandskapet. Välkomna!

Se annonsen här!

klicktoppen 4 vecka 10

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling/Hemnet

Oxelstigen 6, Lugnet, Varberg – 2 750 000 kronor

Från Hemnet: På Oxelstigen 6 bor ni i ett inbjudande 1960-talshem med charm och karaktär. Bostaden bjuder på trevlig planlösning med stor sällskapsyta bestående av både vardagsrum och matsal, genomtänkt stil, tre ombonade sovrum, praktisk tvättstuga, utbyggd hall och gott om förvaring. Här finns både altan och balkong i soligt läge med gott om plats för utemöbler och grill. Lugnt område nära skola och dagis.

Se annonsen här!

klicktoppen 4 vecka 10

Foto: Gods & Gårdar Fastighetsbyrå/Hemnet

Bönarp 31, Valinge, Varberg – 4 000 000 kronor

Från Hemnet: Ett noga utvalt läge , med sjöutsikt i det kuperade och omväxlande odlings- och blandskogslandskapet strax väster om Valinge. Modern arkitektritad enplansvilla (112 kvm) plus två torpstugor på 4000 kvm insynsskyddad naturtomt och utan grannar tätt inpå. Allt detta inom bekvämt räckhåll från Varberg.

Se annonsen här!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisens nya övervakningsfilm avslöjar hur 60-åringen dog

60-åriga mannen som hittades skadad i Håsten avled natten mellan tisdag till onsdag.

Dennis Johansson

Kl.12:09, 22 mars, 2018

Polisens nya övervakningsfilm avslöjar hur 60-åringen dog
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Mannen i 60-årsåldern som hittades allvarligt skadad på Håstens torg avled natten mellan tisdag till onsdag.

04.19, natten mot lördag, inkom han till sjukhuset i Varberg med ambulans och en förundersökning inleddes därefter med rubriceringen grov misshandel. Nu berättar polisen att man inte längre utreder dödsfallet som misshandel.

LÄS MER: EXTRA: Man allvarligt skadad efter grov misshandel

– Vi har kommit så långt nu att vi betraktar det som en olycka. Bland annat har vi en övervakningsfilm som vi kommit över som visar hur han faller. Inga personer är runtom så därav misstänker vi inte att det är något brott som ligger bakom, säger Suzanne Redenfors, förundersökningsledare på polisen till 24Varberg.

Enligt Suzanne Redenfors hade mannen tidigare varit på Rockers Pub med ett antal vänner innan de sedan skiljdes åt. Därefter antas han varit på väg hem till sig innan olyckan inträffade.

Polisutredningen fortlöper och ännu kvarstår en obduktion.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Oklarheter kring Järnvägsparken

Parken är en av många frågor för Varbergs kommun inför tunnelbygget.

Dennis Johansson

Kl.11:02, 22 mars, 2018

Oklarheter kring Järnvägsparken
Foto: Varbergs kommun

I och med det planerade tunnelbygget kommer Järnvägsparken att förändras. Bland annat måste en servicetunnel anläggas parallellt med den stora tunneln och dess mynning kommer att ligga där Järnvägsparken ligger idag. Sedan måste de allra flesta träden nära Västra Vallgatan fällas.

– Nu arbetar vi med att försöka hitta en lösning. Vi vill dels göra något bra av det som blir kvar av Järnvägsparken, dels förhoppningsvis kunna kompensera den förlorade grönytan med en ny stationspark med både grönska och vatten kring det nuvarande stationshuset, säger Karin Sjödin, landskapsarkitekt på Varbergs kommun.

– Det här är en fråga med många inblandade, till exempel Jernhusen som äger marken både där parken ligger och runt stationshuset, länsstyrelsen som är en viktig remissinstans och Trafikverket som behöver en servicetunnel. Men fortfarande är parken ett intresse för kommunen och dess invånare, fortsätter hon.

skarmavbild-2018-03-21-kl-15-47-04

Foto: Varbergs kommun

I planprogrammet för Västerport finns även förslaget att servicetunnelns mynning ska byggas in i ett bostadskvarter, så att den utifrån ser ut som en vanlig garageport.

– I så fall skulle vi slippa det trågliknande sår som kommer skapas i parken.

– Eventuellt kan man också spara träd längs med Otto Torells gata. Det nya kvarteret i Västerport skulle då bli omgärdad av grönt.

Men innan något bestäms kommer flera olika alternativ att undersökas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så många utländska Varbergsbor får rösta

Cirka 578 000 utländska medborgare får rösta i kommunvalen i Sverige.

Michael Olsson

Kl.11:02, 22 mars, 2018

Så många utländska Varbergsbor får rösta
Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Preliminära siffror från Statistiska Centralbyrån, SCB, visar att ungefär 578 000 utländska medborgare får rösta i kommunvalen runtom i landet. På kommunnivå varierar andelen utländska medborgare i väljarkåren kraftigt.

– Generellt är valdeltagandet bland utrikes födda betydligt lägre än bland inrikes födda, säger Mehrdad Darvishpour, docent i socialt arbete vid Mälardalens högskola, till Nyhetsbyrån Siren.

Det låga valdeltagandet beror enligt Darvishpour på en rad faktorer, bland annat om man kommer från ett demokratiskt samhälle eller diktatur, hur länge man har bott i landet samt socioekonomiska förhållanden. Även aspekter som hur delaktig personen känner sig i samhället samt bristen på kunskap avgör.

– En kombination av att sprida mer kunskap, ett klart inkluderande antidiskrimineringsbudskap och att lyfta fram fler människor med utländsk härkomst som förebilder skulle kunna öka motivationen bland utrikes födda att rösta, menar han.

Rikssnittet på utländska medborgare som är röstberättigade till kommunvalet ligger på sju procent. I Varbergs kommun är 1 717 utländska medborgare röstberättigade, vilket motsvarar fyra procent.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Arbetsmiljöverket kräver verksamhet på åtgärder

Verksamheten riskerar nu föreläggande eller förbud.

Dennis Johansson

Kl.10:35, 22 mars, 2018

Arbetsmiljöverket kräver verksamhet på åtgärder
Foto: Pixabay

Arbetsmiljöverket genomförde i slutet av februari en inspektion av en verksamhet i Varbergs kommun. Där hittade man tre brister som nu leder till att krav ställs på att arbetsmiljöarbetet ska förbättras. Om inte riskerar verksamheten föreläggande eller förbud.

Vid inspektionen framkom att en undersökning och riskbedömning inte har genomförts av arbetsutrustningen som används i verksamheten. Detta ska genomföras och de åtgärder som undersökningarna visar ska åtgärdas.

En ny riskbedömning för arbete i explosionsfarlig miljö ska dokumenteras då den nuvarande inte omfattade alla de uppgifterna som krävs. Verksamhetens explosionsskyddsdokument ska även ses över och se till att hållas aktuellt.

Före den 24 augusti ska Arbetsmiljöverket informerats om vilka åtgärder som vidtagits inför ett återbesök på verksamheten i september.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Miljardsatsning på förlossningsvården – så mycket får Halland

En historiskt stor satsning har nu fördelats ut till länen. Pengarna ska bland annat gå till mer personal.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.08:43, 22 mars, 2018

Miljardsatsning på förlossningsvården – så mycket får Halland
Bättre förutsättningar och mer personal kan pengarna användas till. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån.

Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har kommit överens. Överenskommelsen på 1,8 miljarder kronor som ska användas under 2018.

Pengarna ska bland annat gå till mer personal inom förlossningsvården, en förbättrad arbetsmiljö och förstärkt eftervård för kvinnor som fött barn.

– Den som väntar barn i Sverige ska känna sig trygg. Därför gör vi historiskt stora satsningar på förlossningsvården och sätter mål för en bättre förlossningsvård med fler anställda och färre förlossningsskador, säger socialminister Annika Strandhäll, i ett pressmeddelande.

Av de 1,8 miljarder kronorna får Region Halland sammanlagt 53 207 902 kronor.

Landstingen själva väljer vilka insatser de bedömer ger mest nytta för att uppnå målen. Samtidigt ska fokus vara på stärkt kompetensförsörjning och bemanning. Samt en utveckling av arbetssätten och en förbättring av arbetsmiljön.

– Vi är mycket nöjda med att vi träffat en tilläggsöverenskommelse med regeringen om fortsatta och ökade resurser till kvinnors hälsa och förlossningsvården. Det pågår redan ett omfattande förbättringsarbete men med de extra medel som nu tillförs så kan vi fortsätta med fler insatser både till kvinnors hälsa och för att säkerställa så att alla föräldrar ska kunna känna sig trygga både före, under och efter graviditeten, säger Anders Henriksson, 1:e vice ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

Även inom neonatalvården, vården för för tidigt födda barn, kan medlen användas.


Skrivet av André Kvist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng