Löftet – då bjuder Mattias Lindström på champagne

Snart kommer allsvenskt motstånd till Övrevi och det roliga börjar för nykomlingen. "Vi är motiverade till tusen".

Viktor Andersson

Kl.16:59, 8 februari, 2018

Löftet – då bjuder Mattias Lindström på champagne
Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån.

En bonus. Så beskriver Mattias Lindström Tvååkers spel i Svenska cupen. När 24Varberg når Tvååkerstränaren kämpar han med att hjälpa det ena barnet efter det andra.

Någon ska tröstas, någon ska hämtas – ändå tar han sig tid att prata fotboll och Tvååkers IF. Han ger sin syn på det han benämner som ”världens längsta försäsong”.

– Just nu handlar det mesta om att få truppen på plats, både socialt och fotbollsmässigt. Mycket handlar om att få folk att trivas med ihop – det är det pusslet man lägger nu, förklarar Mattias Lindström.

Hur jobbar ni med det mer specifikt?
– Vi försöker dagligen lägga olika tävlingar på träningarna, där förlorande laget bestraffas och det vinnande belönas. På det sättet lär man sig att jobba för varandra.

Något oväntat nådde divison 1-nykomlingen Tvååker Svenska cupen-gruppspel. Det drar igång redan till helgen, men Tvååker får vänta en och en halv vecka på sin tur.

Då ställs laget mot allsvenska Örebro hemma på Övrevi. I gruppen återfinns dessutom det förmodade allsvenska topplaget IFK Norrköping. Och till sist: klubben som Lindström är så starkt förknippad med – Helsingborgs IF.

– Både vi och spelarna ser det mest som en belöning. Vårt fokus är på serien, cupen är mest ett trevligt avbräck från försäsongen, säger Lindström, men poängterar han och lovar:

– Vi kommer inte att bli en slagpåse. Vi är motiverade till tusen. Jag har aldrig nånsin gått in i en match och inte trott på att vi kan vinna – det är den inställningen vi kommer gå in med.

Hur känns det för dig personligen att möta HIF? 
– Det ska bli en rolig match. Att komma till Olympia som tränare, det trodde jag skulle längre tid, säger han och fortsätter:

– Vi har så klart allt att vinna, jag menar, hela vår budget är som en HIF-spelare. Det blir en David-mot-Goliath-match som vi ska gå ut och njuta av.

Lite längre fram i vår. En dryg månad efter att cupen tar slut drar Tvååkers huvudprioritet igång. Divison 1 södra, där klubben är nykomlingar.

Finns det någon uttalad målsättning?
– Målet är att hålla oss kvar. Det är den enda målsättningen vi har just nu.

Hur ska ni klara det – vad blir viktigast?
– Det viktigaste är att vi har en trygghet som i föreningen som både ska genomsyra vårt spel och hela föreningen. Vi ska bli trygga med att Tvååker är en division 1-klubb.

Truppmässigt har det, precis som i många föreningar, varit stor ruljans för Tvvåker. Många spelare har lämnat, varav lagkapten Emil Zander och skyttekungen Perparim Beqaj. Och många spelare har tillkommit.

– Jag är nöjd. I stort sett är vi klara – kanske kan någon spelare till trilla in. Viktiga spelare har försvunnit men jag tycker också att vi fått in många bra ambitiösa spelare som är redo att göra sitt jobb för Tvååker.

Mattias Lindström menar att resultaten inte får ta alltför stort utrymme när det kommer till Tvååker som har en uttalad vision om att vilja vara en klubb som förädlar och utvecklar spelare.

I truppen finns en spelare som redan förra året gjorde att entre inför Tvååkerspubliken och som Lindström menar är redo för nästa steg – 18-årige talangen Anton Nilsson.

– Vi jobbar metodiskt med honom, men det är en kille jag både tror och hoppas på och som snart kommer att vara redo att ta en ordinarie plats i division 1.

Till sist Mattias: Vad ser du mest fram emot?
– Långsiktigt att vi står där i november och är nöjda. Kortsiktigt – och det är en parentes – att jag bjuder laget på champagne efter segern över HIF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Storslam för MMA Varberg

Tog hem hela fyra medaljer under helgens Halmstad Open Stage.

Dennis Johansson

Kl.09:58, 19 februari, 2018

2 bilder
  • Foto: MMA Varberg
    Foto: MMA Varberg
  • Foto: MMA Varberg
    Foto: MMA Varberg

Under gårdagens Halmstad Open Stage tog MMA Varberg hem hela fyra medaljer. De tre representanterna från föreningen, Mattias Degermo, Mattias Johansson och Tim Sandström, skrapade ihop två guld och två brons tillsammans.

Mattias Degermo tog hem ett guld i 94,3 kg Master 2-klassen efter att ha besegrat Ted Trejling i finalen. I öppna klassen +76 kg tog han senare även hem en bronsmedalj.

LÄS MER: MMA Varberg-representanten gör EM-debut

Mattias Johansson, som nyligen debuterade i EM, tog också hem ett guld fast i öppna klassen +76 kg Master 1-3 där han i finalen besegrade Stefan Da Conceicao Bento. Sedan tog han även en bronsmedalj i öppna klassen -76kg.

Tyvärr gick det inte hela vägen för Tim Sandström som vann sin första match men blev senare utslagen ur match två.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tvååkers - Örebro Sk

Tvååker pressade allsvenska laget

Örebro avgjorde sent mot ett hårt kämpande Tvååker.

Viktor Andersson

Kl.17:22, 18 februari, 2018

Tvååker pressade allsvenska laget
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

Länge pressade division 1-laget Tvååker allsvenska Örebro, med storspelare som Kevin Igboananike och Nahir Besara.

Det var också de två det mestadels handlade om i det som länge såg att kunna bli en rysare.

Även om Örebro var det klart bättre laget och gjorde 1-0 genom just nämnde Igboananike dröjde det fram till den 82:a minuten innan den avgjordes.

Då fick Besara tillbaka bollen efter att ha spelat ut den till vänster – sköt och kliniskt satte den bakom Joakim Dahlberg.

2-0 och efter det orkade inte ett kämpande Tvååker.

På tilläggstid sköt samme Besara också slutresultatet 3-0.

Nästa omgång ställs Tvååker mot IFK Norrköping på bortaplan – en förmodat ännu tuffare match.

FaktaSvenska Cupen 
Tvååkers IF - Örebro Sk: x-x ()

Målen Tvååker:
Arena: Övrevi

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindesberg – HK Varberg

HK Varberg stängde ner Lindesberg: ”Historisk seger”

Starkt försvarsspel bakom viktiga segern.

André Eriksson

Kl.19:22, 17 februari, 2018

HK Varberg stängde ner Lindesberg: ”Historisk seger”
Jubel i Varberg. Foto: BILDBYRÅN

Den här upplagan av HK Varberg skrev återigen in sig i historieböckerna när laget besegrade LIF Lindesberg på bortaplan med 29–24.

– En fantastiskt viktig seger och dessutom en historisk seger. Vi har aldrig slagit dem på bortaplan tidigare, säger Varbergs tränare Hans ”Hasse” Karlsson.

Ett stabilt försvarsspel och en kollektiv insats låg bakom den fina segern.

– Framförallt är det bakåt som vi vinner matchen. Lindesberg har gjort mest mål i serien, men vi får bra träff på dem. Spelarna går hundra för det hela matchen, säger Hans Karlsson.

Målvakten Carl Aronius var het mellan stolparna och tog bland annat fyra straffar.

Men den spelaren som tränaren gladdes mest åt var Daniel Lindroos som blev inbytt och fick visa prov på fina egenskaper.

– Han har inte fått spela så mycket på sista tiden, men direkt när han kommer in i hetluften så sätter vi honom i bra lägen och han får göra två mål.

Härnäst väntar hemmamatch mot RP IF Linköping på lördag.

Och det kan bli en riktig publikfest – eftersom det är fri entré.

– Nu gäller det att ladda batterierna tills dess, säger Hans Karlsson.

FaktaHandbollsallsvenskan
LIF Lindesberg–HK Varberg 24–29 (14–14)
Målen, Varberg: Filip Berentsen 5, Jesper Sivertsson 5, Jonathan Lindberg 4, Dante Lindén 3, Gabriel Gegerfelt 2, Daniel Lindroos 2, Jonathan Tygesen 2, Daniel Lindgren 2, Tobias Bengtsson 2, Carl Aronius, Petter Nyström

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Göteborg–Varbergs BoIS

”Vi vågar stå upp mot ett av svensk fotbolls bästa lag”

Varbergs BoIS pressade storklubben – anfallaren rörd efter matchen.

André Eriksson

Kl.18:14, 17 februari, 2018

”Vi vågar stå upp mot ett av svensk fotbolls bästa lag”
Albert Ejupi i duell med IFK Göteborgsspelare. Foto: BILDBYRÅN

Precis innan avspark berättade tränaren Joakim Persson att han förväntade sig en anstormning från IFK Göteborg i början av matchen.

Så blev det inte. Varbergs BoIS trodde nog knappt sina ögon när de tilläts bolla i backlinjen och äga extremt mycket boll på egen planhalva, medan IFK Göteborg spelade ett sällsynt avvaktande press-spel.

LÄS MER: ”Vi har inte så jäkla mycket att förlora”

Däremot lyckades Varbergs BoIS sällan komma över på storklubbens sida av planen. Den enda riktigt heta chansen i den första halvleken hade IFK Göteborgs veterananfallare Tobias Hysén, när han sköt över från ett gyllene läge innanför straffområdet.

– Det är godkänt skulle jag säga. Vi trodde att de skulle pressa högre, men vi får mycket tid där bak och nu ska vi bara få mer spets framåt i andra, sa innermittfältaren Joakim Lindner till C More efter 0–0 i halvtid.

Varbergs BoIS fortsatte att pressa Blåvitt i den andra halvleken – och fick också utdelning i den 65:e matchminuten. Eddie Tran slog en fin genomskärare ut mot Jakob Bergman på högerflanken, som i sin tur måttade in ett inlägg mot den bortre stolpen.

Där kom Gabriel Altermark-Vanneryr och Perparim Beqaj framstormandes och efter kalabalik hamnade också bollen i mål – men målet dömdes sedan bort för offside.

I stället kunde IFK Göteborg göra 1–0 i 75:e efter ett hörnmål, där inbytte Oliver Stanisic först räddar på mållinjen men sedan IFK-stjärnan Mix Diskerud trycker in bollen i mål.

BoIS försökte kraftsamla för ett kvitteringsmål, men orken tröt för nybygget som trots en inspirerad insats föll i cupmötet med uddamålet.

Dessutom fick Varberg spela med en man mindre under den sista halvtimmen efter att Eddie Trans ljumske gått sönder – och laget redan gjort alla sina tre byten.

– Vi orkar inte stå emot. Det är tidigt på säsongen och vi har spelat två träningsmatcher och de flesta av oss har bara två halvlekar i benen. Men jag är stolt över grabbarna, vi gör ett jäkla fint jobb och det ser bra ut, säger Gabriel Altemark-Vanneryr till C More efter matchen.

Anfallaren tycker att ”det nya Varbergs BoIS” har kommit väldigt långt, på väldigt kort tid.

– Vi har två nya tränare och 20 nya spelare som ska spelas ihop. Och ett helt nytt spelsystem. Det tar sin tid men jag tycker att vi har tagit stora steg.

Vad kan ni ta med er från den här matchen?

 

– Vi vågar stå upp mot ett av svensk fotbolls bästa lag och vi tror på oss själva. Vi visar fin inställning i dag, säger Gabriel Altemark-Vanneryr.

Redan i den 26:e minuten fick vänsterbacken Hampus Bohman utgå skadad i matchen. Det är oklart hur illa det är med honom i nuläget.

FaktaSvenska cupen
IFK Göteborg–Varbergs BoIS 1–0 (0–0)
Målet: 1–0 (75) Mix Diskerud.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR VARBERGS BOIS – IFK GÖTEBORG

”Vi har inte så jäkla mycket att förlora”

Varbergs BoIS står redo inför kittlande stormatchen.

André Eriksson

Kl.10:59, 17 februari, 2018

”Vi har inte så jäkla mycket att förlora”
Joakim Perssons Varbergs BoIS ställs mot IFK Göteborg. Foto: BILDBYRÅN

Försäsongen är över. Efter två träningsmatcher mot Halmia och Eskilsminne väntar nu ett betydligt större test för Varbergs BoIS.

Den klassiska storklubben IFK Göteborg står för motståndet i Svenska cupens första gruppspelsmatch.

– Ja, det blir väl en nöt att ge sig på, säger Joakim ”Jocke” Persson, ny tränare i BoIS.

Varbergs BoIS får klara sig utan den stekhete anfallaren Teddy Bergqvist på grund av pappersstrul. Dessutom har klubben inte hunnit ordna ett arbetsvisum åt senaste nyförvärvet Zev Taublieb.

I övrigt har Joakim Persson ett fullt manskap att ställa på banan.

Och BoIS-tränaren har respekt för Blåvitt – laget han gjorde två säsonger i som spelare under slutet av 90-talet.

– Vi är inte dummare än så att vi vet att de har spelare som har stor individuell skicklighet. Vi är förberedda på det som väntar oss, säger Joakim Persson.

Samtidigt poängterar tränaren vikten av att våga.

– Vi ska inte frångå det vi själva vill göra på planen. Vi ska inte anpassa oss för mycket efter motståndet, för vi vill ha svar på vilka brister vi har också. Vi har en game-plan där vi vågar göra det vi ska göra, säger Joakim Persson.

För i slutändan är IFK Göteborg borta inför storpublik en utmaning som först och främst kittlar.

– Vi har inte så jäkla mycket att förlora. Det kommer mest att bli inspirerande, säger Joakim Persson.

Avspark 16.00 på Bravida Arena i Göteborg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng