Efter debuten i Melodifestivalen: ”Sigrid var fantastisk”

"Just nu så släpper jag ”mello-känslan” lite och försöker landa fram tills det är dags igen", säger Andrej Kamnik.

Dennis Johansson

Kl.21:27, 5 februari, 2018

Efter debuten i Melodifestivalen: ”Sigrid var fantastisk”
Sigrid Bernson, Josefin Glenmark, Andrej Kamnik och Peg Parnevik. Foto: Privat/Flickr

Efter första deltävlingen av Melodifestivalen stod det klart att John Lundvik, med låten ”My turn”, och Benjamin Ingrosso, med ”Dance you off”, gick vidare till final. För varbergaren Andrej Kamnik, en av personerna bakom Sigrid Bernsons låt ”Patrick Swayze” blev det ingen finalplats. Inte ännu i all fall.

Efter en timmes väntan från att Sigrid Bernson uppträtt stod det däremot klart att hon tagit sig vidare till Andra chansen i Kristianstad den 3 mars. Därmed är fortfarande hoppet vid liv om att knipa en plats till finalen på Friends Arena i Stockholm den 10 mars.

LÄS MER: EXTRA: Så gick det för varbergaren i Melodifestivalen

– Sigrid var fantastisk. Jag vet hur hårt hon har jobbat för det här, är oerhört stolt över henne. Det var lite snack i tidningarna om hennes dödslyft på slutet, om att det var riskabelt. Men det klarade hon med bravur, säger Andrej Kamnik.

Vad har du som låtskrivare för roll nu under själva mello?

– Min roll är att peppa Sigrid så mycket jag bara kan. Bara massa positivitet. Och jag tycker det är viktigt att vi alla som är delaktiga i låten är samlade som en enhet, säger han.

Vad tyckte du om de som gick till final?

– Jag tyckte att de va värdiga det. Men som David Lindgren var det oerhört jämnt, så allt kunde hända egentligen.

Eftersom Sigrid ursprungligen är dansare valde man därför att skriva låten ”Patrick Swayze” som en hyllningslåt till henne hennes favoritfilm Dirty Dancing som nu också släppts på Spotify och Itunes.

– Jag såg nyligen att den hade ramlat in på plats 15 i Sverige Topp50 listan på Spotify samt att den ligger etta på Itunes. Kul.

Hur laddar du upp inför andra chansen?

– Just nu så släpper jag ”mello-känslan” lite och försöker landa fram tills det är dags igen. Då drar det igång igen och pulsen höjs, skrattar Andrej Kamnik.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kommunen jagar arrangörsförening till midsommarfirandet

Midsommarfirandet i Societetsparken står i dagsläget utan arrangör.

Dennis Johansson

Kl.17:06, 20 februari, 2018

Kommunen jagar arrangörsförening till midsommarfirandet
Foto: Wikimedia

Hembygdsföreningen Gamla Varberg och Träslövs hembygdsförening, som under en lång rad år haft hand om midsommarfirandet i Societetsparken, kommer från och med i år avsluta sitt engagemang.

Nu söker Kultur- och fritidsförvaltningen på Varbergs kommun en eller flera, politiskt obundna, föreningar inom kommunen som vill ta över midsommartraditionen i Societetsparken. Bland annat se till att en midsommarstång finns på plats och ansvara för att engagera musikinslag.

Kommunen har även nyligen skickat ut ett mejl till alla politiskt obundna föreningar i deras föreningsregister med frågan om att bli ny arrangör för midsommarfirandet.

– Gamla Varberg och Träslövs hembygdsförening har gjort ett jättejobb genom åren och deras midsommarfiranden har dragit väldigt mycket folk och uppskattats. Nu hoppas vi hitta någon eller några föreningar som vill ta över efter dem, säger Varbergs kulturchef Ingemar Arnesson.

 

Intresseanmälan skickas till kultur@varberg.se senast den 31 mars.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Därför vill vi renovera hemma efter semestern

Många inspireras att göra om hemma efter semesterresan.

Matilda Larsson

Kl.15:58, 20 februari, 2018

Därför vill vi renovera hemma efter semestern
Foto: Public Domain Pictures / Pexels.

Inredningen spelar en avgörande roll när resenärer fattar beslut om var någonstans de ska bo.

Vår kärlek till vackra hem inspireras av världen runt omkring oss och i synnerhet de ställen vi väljer att bo på när vi är på semester.

Enligt en undersökning som reseförmedlingssajten Booking.com har gjort, säger fyra av tio att boendets inredning är den viktigaste faktorn när de väljer boende. Tre av tio säger till och med att de har tillbringat mer tid på boendet än planerat på grund av hur mycket de gillat dess inredning.

Inredningen i semesterboenden inspirerar även mer hälften av resenärerna till att byta inredning när de kommer hem. Bland yngre stiger siffran till 67 procent, det är framförallt att hyra stugor och villor som inspirerar.

För majoriteten av resenärerna, 70 procent, är det viktigt att boendets utseende och atmosfär skiljer sig från hur de har det hemma. Det här gör det enklare för resenärerna att komma ifrån, både fysisk och mentalt, enligt undersökningen.

Livsstilsexperten Will Taylor ger därför praktiska inredningstips som kan hjälpa resenärer att ta semesterkänslan med sig hem.

Fem av Wills bästa tips för semesterkänsla hemma:

1. Förvandla sakerna som du älskade och köpte med dig hem från semestern till centrala delar av inredningen i ditt hem. Till exempel kan du förvandla en korg till en unik matbordslampa eller hänga en matta på väggen bakom sänggaveln för att tillföra färg, mönster och känsla till sovrummet.

2. Om du gillade färgerna som du såg på semestern, men är osäker på hur du ska ta in dem i ditt hem – var inte orolig. Gå igenom alla bilder du tog och allt du köpte (vykort, kläder, accessoarer) och se hur färgmönstret ser ut. Troligtvis har en eller två färger fångat ditt intresse – använd dessa färger när du ska måla om.

3. Handla smart. Du får mer plats med den lokala designen i ditt bagage om du lämnar kvar saker som du kan köpa hemma. Om du till exempel hittar kuddar som du gillar – ta kuddfodralen med dig och lämna kuddarna. En neutral soffa med ett antal färgglada, mönstrade kelimkuddar från en marockansk basar kan direkt ge vardagsrummet en varm och exotisk atmosfär.

4. Även dofter kan föra en tillbaka till semestern. Tyckte du om känslan och lukten av eldstaden i semesterlägenheten? Köp ett doftljus med rökig trädoft, tänd den nästa gång det snöar och låt dig transporteras tillbaka till den mysiga eldstaden.

5. Färg är ett känsloladdat designelement som är perfekt för att återskapa ett minne eller den bästa utsikten från semestern. Och om du älskar färgerna som omger dig kommer du att vilja tillbringa mer tid där. Varför inte måla en blå fondvägg bakom sängen eller i hallen för att påminnas om ditt livs resa till Medelhavet? Det finns otaliga målarguider online som kan hjälpa dig att skapa ett färggrant designelement.

FaktaOm undersökningen: 

Undersökningen beställdes av Booking.com och utfördes av 18 500 personer (fler än 1 000 personer vardera från Storbritannien, USA, Brasilien, Kina, Tyskland, Italien, Spanien, Frankrike, Indien, Singapore och Ryssland samt över 500 personer vardera från Australien, Argentina, Belgien, Kanada, Danmark, Hongkong, Kroatien, Indonesien, Japan, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Sverige, Thailand och Taiwan).

Deltagarna fyllde i en enkät online i november 2017.

Källa: Booking.com.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Brister i brandskydd på Varbergscafé

Enligt Räddningstjänstens bedömning är brandskyddet inte tillräckligt.

Dennis Johansson

Kl.15:38, 20 februari, 2018

Brister i brandskydd på Varbergscafé
Foto: PxHere

Ett café i centrala Varberg har brister i brandskyddet. Räddningstjänsten Väst genomförde ett tillsynsbesök den 28 november 2017 på cafét och har nu beslutat om två åtgärder som ska vara genomförda senast 30 april.

Dörren till huvudentrén ska ändras så att slagriktningen är utåtgående, alternativt att verksamheten istället sänker personantalet till maximalt 30.

Sedan ska en fast släckanläggning installeras ovanför en fritös i köket så att en brand i fritös släcks samt att brandspridning via fläktfilter och imkanal förhindras.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flera fängelsedomar utdelades för rattfylleri

Den ena händelsen slutade i en trafikolycka.

Viktor Jerner

Kl.14:59, 20 februari, 2018

Flera fängelsedomar utdelades för rattfylleri
Foto: Arkiv

Under den senaste veckan har två domar fallit gällande personer som stod åtalade för rattfylleri.

Den 13:e februari dömdes en man i 20-årsåldern till en månads fängelse för grovt rattfylleri efter att ha kört med över en promille alkohol i blodet på Österleden i Varberg. Händelsen ska ha inträffat i december förra året.

Under tisdagen dömes en man i 60-årsåldern för grovt rattfylleri och smitande från trafikolycksplats. Det var i augusti förra året som den tilltalade framförde en personbil i Kärradal med 1,87 promille alkoholhalt i kroppen, varpå han kolliderade med en parkerad bil och sedan smet från platsen.

Han döms nu till två månaders fängelse för brottet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så många är positiva till fartkameror

Här är anledningen till att Sverige har en unikt hög acceptans.

Matilda Larsson

Kl.12:01, 20 februari, 2018

Så många är positiva till fartkameror
Foto: Trafikverket / Elin Dahlgren.

Sedan 2006 har drygt 1 600 trafiksäkerhetskameror satts upp i landet och det kommer att bli fler, enligt Trafikverket.

Trafikanter har från starten 2006 haft en positiv attityd till trafiksäkerhetskameror enligt Trafikverket. Trenden är en försiktig ökning sedan mätningarna började.

Under 2017 var 73 procent positiva till trafikkameror och 95 procent följer gällande hastighet vid kamerorna enligt Trafikverkets Trafiksäkerhetsenkät 2017.

Enkäten visade också att kvinnor är i högre utsträckning positiva än män till fartkameror.

– Sverige har en unikt hög acceptans och det beror på att vi ser kamerorna som en livräddare som placeras på vägar med hög medelhastighet och hög olycksrisk. Andra länder gömmer kamerorna, utformar dem så de knappt syns och effekter mäts i form av inkomna böter. Det skapar irritation, säger Eva Lundberg, nationell samordnare för trafiksäkerhetskameror på Trafikverket.

Trafiksäkerhetskamerorna räddar cirka 20 liv per år. Dessutom räddas fler än 70 personer per år från att bli allvarligt skadade i trafiken tack vare de nuvarande kamerorna.

Eftersom hastigheten sänks på vägar med kameror minskar också bullret och utsläppen av koldioxid och andra skadliga partiklar, enligt Trafikverket.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng