Varbergare debuterar i Melodifestivalen | Nyheter i Varberg Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Varbergare debuterar i Melodifestivalen

"Man kan verkligen känna pirret i magen ju närmare tävlingen man kommer", säger Andrej Kamnik.

Dennis Johansson

Kl.19:02, 2 februari, 2018

Varbergare debuterar i Melodifestivalen
Foto: Privat/Wikimedia

Nu på lördag klockan klockan åtta drar årets upplaga av Melodifestivalen igång, i och med första deltävlingen i Karlstad. Där kommer varbergaren Andrej Kamnik, som är en av låtskrivarna bakom Sigrid Bernsons bidrag Patrick Swayze, göra sin Melodifestivals-debut.

– Jag och Josefin Glenmark, en av låtskrivarna, har både känt och jobbat med varann sedan 2014. Förra året frågade hon mig och Peg Parnevik, som hon har en nära relation med sen innan, om vi skulle skriva en låt till Sigrid Bernson. Jag tackade ja och vi fick till en jävligt cool låt, men som lades på hyllan efter ett tag, det var varken rätt tidpunkt eller mello-material för just Sigrid, säger Andrej Kamnik.

– Vi beslöt oss för att börja på något nytt. Då sitter jag, Josefin Glenmark, Peg Parnevik och Sigrid i studion. Efter lite klonkande på pianot och 30 minuter senare så är låten färdigskriven. Ibland är det så, det kan ta 30 minuter eller 30 månader. Sigrids team var jättenöjda och tyckte att denna skulle vara med i Mello. Resten är historia, fortsätter Andrej Kamnik.

Vad kan man säga om låten Patrick Swayze?

– Jag och mina kollegor är nog överens om att det är en väldigt glad och energisk partydänga och framförallt att barn kommer att älska den. Låten är skriven med Dirty Dancing-filmen som metafor, passande då Sigrid även dansar.

På lördag ställs deras bidrag mot tävlande som bland annat gastronomen och tv-personligheten Edward Blom, melodifestival-veteranen Kikki Danielsson och Pernilla Wahlgrens son Benjamin Ingrosso som senast ställde upp i fjol.

– Konkurrensen är hård. Många stora namn som är med. Det kommer att bli nervigt men samtidigt oerhört kul och spännande att få vara en del i det hela. Man kan verkligen känna pirret i magen ju närmare tävlingen man kommer.

Förhoppningarna är att bidraget går hela vägen till finalen och Andrej önskar nu Sigrid lycka till utan att bokstavligt nämna det, då det betyder otur. Debuten i Melodifestivalen blir den största exponeringen för Andrej, i Sverige i alla fall.

– Det är såklart kul, att efter alla år som man investerat i musikbranschen, att äntligen få bli lite erkänd, speciellt i Sverige, ens hemland. Det betyder mycket.

– Men det många inte vet om mig, är att jag har ett artistprojekt vid sidan av låtskrivandet där jag går under artistnamnet Andrelli. Idag har mina verk över 150 miljoner streams på Spotify och jag har streamat både platina och guld. Jag har även gjort officiella remixer åt Lady Gagas låt Million Reasons och Rihannas Desperado.

Vad händer härnäst för dig?

– Jag satsar fullblodigt på min artistkarriär men kan slinka in som låtskrivare åt andra då och då, för variationens skull. Ni kommer att höra mer från mig väldigt snart, säger Andrej Kamnik.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bemanning räddar vården i sommar

"Det är ett kärvt läge"

Viktoria Andersson

Kl.06:53, 19 maj, 2018

Bemanning räddar vården i sommar
Foto: Arkiv

Vården har åter igen svårt att hitta personal inför sommaren. Hemsjukvården har varit på jakt efter legitimerade sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

– Vi har inte sagt hur många vi behöver inför sommaren, vi tar de vi får som uppfyller kraven, berättar Anne Göransson, verksamhetschef för Varbergs omsorg.

Vad har ni för krav på de sökande?
– Legitimerade sjuksköterskor, gärna med erfarenhet eftersom arbetet är självständigt i hemsjukvården. Det är mer sårbart på sommaren, så man kan inte ta in för många nyexaminerade. Det är ett kärvt läge i hela Sverige att hitta legitimerad personal. Och vi slåss mot större städer som Göteborg och Halmstad. Men vi är ganska nöjda att vi lyckats rekrytera så pass många.

Är ni färdiga med sommarrekryteringen?
– Än fattas det några stycken, men vi tror att vi ska lösa det. Vi har avtal med tre bemanningsföretag vi kan göra beställningar till.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här byggs ny badanläggning

Kommer kosta cirka 30 miljoner kronor.

Viktoria Andersson

Kl.21:28, 18 maj, 2018

Här byggs ny badanläggning
Foto: Viktoria Andersson

Nedanför Varbergs fästning byggs en stor badanläggning, något P4 Halland tidigare rapporterat om. Fästningsbadet som den kommer heta, beräknas stå klar till den 6 juli.

– Det är en ny badanläggning som vi bygger här. En stor träbrygga med två armar som går ut, och en som går upp som ett hopptorn, säger Martin Johansson, projektledare, till P4 Halland.

Bryggans förstärkningar kommer kosta 3,5 miljoner kronor, cirka 7,5 miljoner mindre än tidigare beräknat. Trots det blir bryggan dyrare än planerat.

– Budgeten är på 28,5 miljoner kronor och vi ligger nu kring 30 miljoner ungefär, förklarar Martin Johansson.

Idén till den stora träbryggan kom redan 2010, men projektet har fått vänta fram tills nu.

– Dels så tog det ett tag innan projektet kom in i budget från början, sedan har det varit diverse frågeställningar som behövts lösas under resans gång. Bland annat har ekonomin från början varit underskattat.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SD vill se ny cykelbana längs hårt trafikerad väg

Lämnar motion till kommunen.

Axel Brantemo

Kl.19:02, 18 maj, 2018

SD vill se ny cykelbana längs hårt trafikerad väg
Foto: Genrebild/If/Pressbild.

Sverigedemokraterna i Varbergs kommun vill se en ny cykelbana mellan Löftaskog, Kärra och Frillesås. Det skriver partiets Erik Hellsborn (SD) i en motion till kommunfullmäktige.

– Det huvudsakliga stråket för persontransporter till och från Löftaskog, Kärra ochkringliggande områden är Göteborgsvägen. Denna hår norrut mot Frillesås och Åsa, och söderut mot Väröbygden. Medan denna kanske funkar relativt bra för bilister är det en mer riskabel historia för cyklister och fotgängare, står det bland annat i motionen.

Erik Hellsborn föreslår därför att kommunfullmäktige i Varberg ska besluta att en ny cykelbana ska anläggas i Löftaskog, Kärra i nordgående riktning längs Göteborgsvägen mot Frillesås, samt före en dialog med Kungsbacka kommun och undersöka intresset för att bygga vidare på cykelbanan på deras sida av kommungränsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Två personbilar i frontalkrock – väg stängdes av

Räddningstjänst, polis samt ambulans ryckte ut till olyckan.

Mattis Andersson

Kl.17:31, 18 maj, 2018

Två personbilar i frontalkrock – väg stängdes av
Foto: Conny Svensson, Mostphotos

Klockan 17:23 på fredagskvällen fick SOS Alarm in ett larm angående en krock med två personbilar. Olyckan inträffade på en avfart utanför Tvååker och blåljuspersonal skickades till platsen.

– Det var två personbilar och tre personer inblandade. Alla mådde ganska bra, men en var lite chockad, säger Johan Wallin, inre befäl räddningstjänsten Varberg.

Dock ska det inte varit helt odramatiskt då det rörde sig om en frontalkrock.

– Bilarna frontade med varann, men det skedde i så pass låg hastighet att det inte blev allvarligare, säger Johan Wallin.

Vägen fick stängas av helt under en period, men vid 18.30-tiden hade räddningstjänsten lämnat platsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förare dömd efter nya mobillagen

Så höga blir böterna enligt tingsrätten.

Viktoria Andersson

Kl.14:30, 18 maj, 2018

Förare dömd efter nya mobillagen

24Varberg har tidigare skrivit om hur många som fortfarande använder mobiltelefonen vid körning, trots den nya lagen.

Nu har en man i Varberg blivit påkommen med att använda sin telefon under en lastbilskörning. Brottet anses som ett brott mot trafikförordningen. Mannen gav sitt erkännande i Varbergs tingsrätt, och fick 1500 kronor i böter som straff.

LÄS MER: Så många har åtalats hittills för brott mot mobilförbudet

Den nya lagen trädde i kraft den 1 januari 2018, och innebär ett förbud mot att hålla mobiltelefonen i handen under körning. Tidigare har det endast varit förbjudet om det påverkat körningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng